Virado à paulista (Bean Purée with Pork)

Virado à paulista (Bean Purée with Pork)

The “tutu” served with white rice, “couve refogada”, “torresmo” (cracklings), fried sausage and fried egg is the tasty “virado à paulista”, the traditional Monday lunch menu at São Paulo (Brazil).

Ingredients
• 1 recipe of “tutu de feijão”
• 150 g bacon or cracklings
• 6 sausage
• 6 eggs
• 500 g braised cabbage
• 400 g white rice

Preparation method
1. Cut bacon into pieces that are not too small, fry in a little oil and set aside.
2. Fry the sausages in the same frying pan and set aside.
3. Put the bacon and sausages and the frying pan oil into the “tutu”.
4. Fry the eggs.
5. Serve the “tutu” with white rice, braised cabbage, sausages, fried bacon or cracklings and fried eggs.

Yield: 6 servings.

 

Posted on: 11 November 2011


Virado à paulista (Bean Purée with Pork)

Virado à paulista (Bean Purée with Pork)

Il “tutu” accompagnato da “arroz branco”, “couve refogada”, “torresmo” (ciccioli), salamella e uovo fritto è il saporito “virado à paulista”, il “prato do dia” i lunedì a San Paolo.

Ingredienti
• 1 ricetta di “tutu de feijão”
• 150 g di pancetta affumicata o ciccioli
• 6 salamelle
• 6 uova
• 500 g di “couve refogada”
• 400 g di “arroz branco” preparato

Procedimento
1. Friggere la pancetta tagliata a pezzetti non troppo piccoli in poco olio e mettere da parte. Si possono utilizzare ciccioli già pronti.
2. Nella stessa padelle friggere le salamelle e mettere da parte.
3. Unire l’intingolo della pancetta e delle salamelle al “tutu”.
4. Preparare le uova all’occhio di bue.
5. Servire il “tutu” con le salamelle, i ciccioli, le uova, il riso bianco e la “couve refogada”.

Dose per 6 persone.